tiistai 4. syyskuuta 2018

Massan kasvatus tuottanut tulosta

Sidenotena mainitsen, että ilmoitin Linkin luonnetestiin Orimattilaan! Se järjestetään lokakuussa, eli saadaan tämän vuoden puolella hoidettua. Nyt pidetään sormet ja varpaat ristissä, että tuo kävelevä katastrofi ei onnistu mistään nappaamaan itselleen minkäänlaista tapaturmaa, että pääsemme sinne osallistumaankin.

Tässä vielä viime kuun loppupuolella ystäväni huomautti, että onpa Linkki saanut hyvin massaa. Ja niinhän se onkin. Itse sitä ei välttämättä aina huomaa, kun kuitenkin joka päivä tuota koiraa tuijottelen, mutta vertasin Linkkiä kuvaan, jonka otin siitä elokuun alussa. Poitsu ei ole mikään ruipelo enää ja näyttää nyt tasapainoisemmaltakin, kun massaa on tuohon korkeaan kroppaan kertynyt. 

Lisäsin Linkin ruokintaa heinäkuun koiranäyttelyn jälkeen. Siihen mennessä Linkki sai nappulaa 3 dl aamulla ja saman määrän illalla. En ole koskaan katsonut mitään ruokintasuosituksia, vaan katsonut koiraa ja sen kautta määritellyt ruuan määrän. Nyt nostin ruuan määrää ihan reippaasti, koska Linkin ruokahalu kasvoi liikunnanmäärän ja -laadun lisääntyessä. Kävimme monta kertaa viikossa uimassa sekä hiekkakuopalla juoksemassa. Juoksutin Linkkiä metsässä haastavissa maastoissa. Linkki sai nyt 5 dl per ruokintakerta ja ruoka vaan maistui! 
Nyt olen pudottanut määrän 4dl per ruokintakerta, koska nyt kun liikkumisemme on ollut hieman vähempää kuin kesällä, Linkki ei sitä viittä desiä suostu syömään kerralla. 

Linkki on kasvattanut myös lihaksistoaan ja sen tuntee. Ennen kesänäyttelyä koirien lihaksistoon perehtynyt ystäväni sanoi Linkkiä tunnustellessaan, että siltä puuttui etuosan lihakset, takaosassa sillä oli jonkin verran mutta "voisi olla enemmänkin". Sen pohjalta rupesimme treenaamaankin tuota juoksemista ja uimista usein. Onneksi on kaveripiirissä tällaisia ihmisiä, joihin turvautua. Linkistä on tullut tosi komea otus.
Linkin painosta minulla ei ole mitään hajua. Olikohan se jotain 19kg, kun Linkki tuli minulle. On se varmasti jo ainakin sen 20kg, ellei enemmänkin. Täytyisi käyttää Linkki jossain vaa'alla, koska ihan mielenkiinnosta haluaisi nähdä, kuinka paljon on siihen paimeneen kertynyt. Lihavahan tuo ei ole missään nimessä. 

Rakas paimen.
05.08.2018

28.08.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Frank 12v tänään

Yritin tässä uuraasti taiteilla jotain runon pätkää mukavaa, aivolohkosta kiivaasti kaivella jotain kaunista herkkää sanottavaa. Tu...