torstai 25. lokakuuta 2018

Silmätarkkia

Pitkän aikaa mietin ja pohdiskelin, mutta niin vain päätin, että Linkiltä peilataan vain silmät, eikä nyt polvia katsota. Silmät oli kuitenkin se tärkein juttu. Polvet voi katsoa sitten myöhemmin.

Meidän eläinlääkärinä toimi Joanna Palojärvi, joka osasi hommansa tosi hyvin. Hänen seurassaan pystyi olla luottavaisin mielin. Itseasiassa hänelläkin kuulemma on bordercollie, ja siksi Linkin tutkiminen hänen sanoin tuntui hänestä enemmän omalta jutulta kuin aikaisemmat, vähän eri rotua edustavat koirat. Jos ikinä harkitsette, kelle voisi viedä koiran tutkittavaksi, niin Joannaa suosittelen!

Linkiltähän on tutkittu silmät kaksi kertaa aikaisemmin, pentuna ja 2015 eikä kummallakaan kerralla ollut mitään moitittavaa. Ei nytkään ollut, MUTTA (aina se legendaarinen MUTTA) vasemman silmän yläluomesta löytyi yksi ylimääräinen ripsi. Sitä kutsutaan nimellä distichiasis ja se on perinnöllinen silmäsairaus. Yleensä distichiasis ei kuitenkaan koiran elämään mitenkään vaikuta ja eläinlääkärinkin mukaan se saattaa kadota itsekseen tai yhtäkkiä vain ilmestyä. Linkin isällähän on distichiasis todettiin joku kahdeksan vuotta sitten, mutta sen jälkeen silmätutkimuksissa kaikki on ollut ok. Uskon, että seuraavassa silmätutkimuksessa parin vuoden päästä Linkilläkin se on kadonnut.

Jalostuskäyttöähän tuo ei estä. Ainoastaan tässä tapauksessa nartulla ei saa olla distichiasista, mutta muuten ei ole mikään ongelma. Ja tuokin kuitenkin Linkillä oli vain lievänä eikä Linkki sitä oireile, niin ei ole iso juttu.
Jes, nyt on silmät tutkittu. Tämä riittää.

Ilmoitin muuten Linkin tammikuussa olevaan Lahden talvinäyttelyyn. Pitkään mietin sitä, että pitäisikö ,mutta siellä on bortsuilla tuomari, joka tykkää kookkaista koirista ja arvostaa liikkuvia koiria, joten Linkistä hän varmasti pitäisi. Linkin luottohandleri Janita tulee esittämään Linkin. Nyt toivotaan sormet ja varpaat ristissä, ettei tuomari vaihdu. Ja kuten viime kerrallakin, tälläkin kertaa menen vain arvostelun perässä. Verrattuna kesän näyttelyyn Linkki on kerännyt paljon enemmän massaa ja sen turkki on kasvanut paljon tuuheammaksi, joten se jopa näyttää kivemmalta. Mutta sen näkee sitten, mitä tuomari on mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Frank 12v tänään

Yritin tässä uuraasti taiteilla jotain runon pätkää mukavaa, aivolohkosta kiivaasti kaivella jotain kaunista herkkää sanottavaa. Tu...