keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Silmien ja polvien uudelleen tarkistuttaminen

Sain varattua lokakuulle Linkille ajan silmä- ja polvitarkastukseen. Jes! Tuo silmätarkastus oli minulle pakollinen, mutta koska lonkkatarkastus ei ollut edes pahan hintainen (ja se on myös kerinnyt menemään vanhaksi - koirillahan nuo silmä- ja polvitarkit ovat voimassa vain 24kk kerrallaan), niin ajattelin, että miksipäs ei. Mitä siinä menettää? Muuta kuin muutaman kympin. Silmätarkkihan täytyy bordercolliella olla jo astutushetkellä voimassa, joten ihan sitä silmällä pitäen halusin käydä tsekkauttamassa Linkin silmät.

Alunperin varasin ajan Evidensiaan Lahteen. Siellä nuo tarkit yhteensä olisivat olleet suunnilleen 156€ ja ajan piti olla nyt tulevana maanantaina. Linkin edelliseltä omistajalta sain kuitenkin vihjeen siitä, että kannattaisi suosia joukkotarkistuksiin osallistumista, sillä yleensä niissä nuo ovat halvempia. Joukkotarkistuksissahan siis tarkastetaan useampi koira ja siksi se on halvempaa. Facebookista löysin "Joukkotarkkipalsta"-nimisen ryhmän, ja mielenkiinnosta selasin, olisiko Lahden alueella vielä tämän vuoden puolella joukkotarkkeja. Ja sattumaltahan siellä olikin. 25.10. Päijät-hämeen eläinlääkäriasemalla.

Soitin sinne ja tiedustelin, olisiko vielä vapaata yhden bordercollien silmien ja polvien tarkastamiseen. En tiedä, onko siellä kuinka täyttä, mutta puhelimessa ollut hoitaja totesi, että juuri löytyi Linkille paikka ja mainitsi myös siitä, että silloin tulee olemaan tosi ruuhkaista, eli kannattaa varautua odottamaan. Silmä- ja polvitarkeille hintaa tuolla tuli yhteensä 85€, joten suosiolla varasin sen ja peruutin ajan Evidensiasta. Toki tarkastukset siirtyy nyt reilulla kuukaudella kuin mitä olin alunperin suunnitellut, mutta Linkillä ei onneksi ole mikään kiire niiden suhteen.

Yleensä joukkotarkeissa on mahdollisuuksina valita tarkistettavaksi sydän, polvet ja/tai silmät. Joissakin tarjotaan myös lonkkia ja kyynäriä. Tuolla oli nuo kolme ensimmäistä ja hoitaja kysyikin minulta, haluanko varata aikaa myös sydämen kuunteluun. Siihen en kuitenkaan nähnyt tarvetta, sillä Linkiltä on aikaisemmin sydän kuunneltu eikä siinä ollut moittimista. Sydänkuuntelun tulos ei myöskään vanhene (ellen väärin muista), joten yhtä tyhjän kanssa se olisi ollut.

Tässä hinnat kokonaisuudessaan, verrattuna Evidensiaan sekä em. joukkotarkkiin

Sydän: Evidensia 91€, joukkotarkki 25€
Polvet: Evidensia 72,55€, joukkotarkki 25€
Silmät: Evidensia 82,10€, joukkotarkki 60€

Suosikaa joukkotarkkeja, pääsette halvemmalla! Ja siksi kannattaakin koiraharrastajien liittyä tuohon Facebook-ryhmään. Toki Päijät-Hämeen eläinlääkäriaseman omalla fb-sivulla oli asiasta ilmoitettu, mutta se ei ollut osunut silmääni. Tuon ryhmän kautta sitten osui. Ja säästin tuossa kuitenkin ~ 70€. Parempi näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Frank 12v tänään

Yritin tässä uuraasti taiteilla jotain runon pätkää mukavaa, aivolohkosta kiivaasti kaivella jotain kaunista herkkää sanottavaa. Tu...